علاوه بر انواع مختلف چرخ خیاطی شامل چرخ خیاطی سردوز ، چرخ خیاطی صنعتی ، چرخ خیاطی خانگی و چرخ خیاطی میان دوز نوع دیگر از چرخ خیاطی با نام چرخ خیاطی دستی نیز وجود دارد. Handy Stitch یک چرخ خیاطی دستی است. که توسط شرکت سینگر برای دوخت های کوچک و قسمت هایی که نیاز به حمل چرخ خیاطی برای دوخت داریم مثل دوخت پایین پرده و غیره طراحی شده است. در این مقاله راجع به این نوع چرخ خیاطی و اجزا سازنده آن و طرز کار چرخ خیاطی دستی بیشتر صحبت می کنیم. برای خرید چرخ خیاطی از این نوع با ما همراه باشید. لازم به ذکر است که قیمت چرخ خیاطی از نوع دستی به مراتب کمتر از قیمت چرخ خیاطی الکتریکی است.
اجزا لازم قبل از شروع دوخت
قبل از شروع دوخت، کاربر باید مطمئن شود که همه تجهیزات لازم برای استفاده از این نوع چرخ خیاطی را در اختیار دارد. چرخ خیاطی دستی Handy Stitch دارای قرقره و چند نخ با رنگهای مختلف است اما کاربر به شخصه باید دارای اجزای اولیه دوخت باشد. این اجزا عبارتند از:
- نخ زن؛ که نخ را بیرون می کشد
- نخ؛ برای ایجاد ترکیب رنگ های زیبا
- قیچی؛ تکه کردن نخ و پارچه
- باطری؛ نیاز به 4 باطری قلمی
این وسایل همراه دستگاه ارائه نمی شود و نیاز است قبل از اقدام به دوخت تهیه شوند.
طرز استفاده از چرخ خیاطی دستی Handy Stitch
اولین قدم برای استفاده از این نوع چرخ خیاطی دستی جا گذاری باطری ها در محفظه پایین است. سپس خیاط باید قرقره را تنظیم و چرخ خیاطی را نخ کند.
بر خلاف چرخ خیاطی معمولی، چرخ خیاطی Handy Stitch تنها با یک نخ میدوزد. برای تنظیم صحیح نخ، کاربر باید نگهدارنده قرقره را در قسمت کناری چرخ خیاطی قرار دهد.
- نخ کردن چرخ خیاطی دستی Handy Stitch
طرز نخ کردن چرخ خیاطی Handy Stitch بسیار راحت است. در شکل زیر مراحل نخ کردن آن به صورت قدم به قدم نشان داده شده است.
پس از نخ کردن چرخ خیاطی، خیاط باید پارچه را از قسمتی که می خواهد دوخت را شروع کند در محل دوخت قرار دهد. این چرخ خیاطی تنها از سمت چپ به راست می دوزد، و در جهت معکوس نمی دوزد. پارچه را با دست چپ نگه دارید، به آرامی کم به آن تنش وارد کنید، و چرخ خیاطی را روشن کنید، سوئیچ قدرت را در بالاترین نقطه قرار دهید. به همین راحتی دوخت انجام می شود.
پس از تکمیل دوخت، خیاط باید مطمئن شود که دوخت باز نمی شود. برای این منظور در چرخ خیاطی های معمولی معمولی، دوخت معکوس وجود دارد، اما چرخ خیاطی دستی متفاوت عمل می کند. خیاط باید چرخ دوار برای بالا بردن بازوی سوزن روشن کند. سپس صفحه دوخت را بلند کند و نخ را با استفاده از نخ زن ببرد. پس از آن، مجددا چرخ دوار روشن کند به این صورت دوخت یکبار دیگر انجام می شود. این کار باعث ایجاد یک حلقه نخ در پشت پارچه می شود. در انتها دوباره صفحه را بلند کرده و نخ را قطع کنید.